To Breathe: Leiden

Op de Oude Vest is het openbare kunstwerk To Breathe: Leiden van Kimsooja, winnaar van de Lucas Art Award, te bewonderen. Het werk werd officieel geopend op vrijdag 18 november, in aanwezigheid van Kimsooja.

To Breathe: Leiden bestaat uit halve cirkels die als bogen over de gracht zijn gespannen en als ringen licht geven. De ringen fungeren als een draad die beide oevers van de gracht verbindt. Daarmee wordt symbolisch de verbondenheid van kunst en wetenschap tot uitdrukking gebracht, twee waarden die samen het DNA van Leiden bepalen. Het idee van de naald en draad verwijst ook naar de Leidse textieltraditie. Het is een eyecatcher in het stadscentrum en zal drie jaar blijven staan.

Het LLF brengt Leiden een kunstwerk dat spraakmakend is, dat het Cultuurkwartier een nieuwe stimulans geeft en dat de vele verschillende kanten van onze stad - van de rijke geschiedenis en de lakenproductie tot de innovatie op het Bio Science Park - met elkaar verbindt. Meer informatie over Kimsooja en de Lucas Art Award is hier te vinden.

De realisatie van To Breathe: Leiden is mede mogelijk gemaakt dankzij Axel Vervoordt Gallery, dat Kimsooja vertegenwoordigt en dankzij technische partner Anything Is Possible, die zorgt voor de praktische realisatie van To Breathe: Leiden.

Bij To Breathe: Leiden staan draagvlak in de buurt en goede communicatie met de bewoners bovenaan de agenda. Hebt u vragen of opmerkingen over To Breathe: Leiden? Wilt u in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente, met het Lucas van Leyden Fonds of met medebewoners? We horen graag van u. U kunt contact opnemen met zakelijk leider Mirjam Flik via mirjam@lucasvanleydenfonds.nl.

Over de kunstenaar

Kimsooja

Winnaar Lucas Art Award 2020