Terug Volgende

Walk of Waste

Kunst op misschien wel de laatste plek die je zou verwachten: prullenbakken. Dat is het principe van de Walk of Waste, die kunst brengt naar wat doorgaans juist als lelijk en puur functioneel gezien wordt.

Walk of Waste Leiden (analoog aan het project in Nijmegen) heeft als doel om zoveel mogelijk Leidenaren te bereiken om zich bewust te worden van zwerfafval. Het project draagt bij aan de verbinding van kunst met een maatschappelijk vraagstuk en zorgt tevens voor een bijzonder (en schoner en gezelliger) straatbeeld in de Heren- en Doezastraat. Het gaat om tien openbare afvalbakken waar door tien (Leidse) kunstenaars kunstobjecten van worden gemaakt met als overkoepelend thema afval en duurzaamheid. Mogelijk wordt één afvalbak ontworpen door leerlingen van groep 7 van de Lucas van Leydenschool.

Om het kwalitatieve niveau en de selectie van kunstenaars te bewaken en tevens het proces in goede banen te leiden is een curator aangesteld. De deelnemende kunstenaars worden binnenkort hier bekendgemaakt.

Locatie: Doezastraat, Herenstraat

Doe een aanvraag