Terug Volgende

Singelpark

De Leidse singelstructuur is uniek en biedt in één park verschillende sferen en plekken met verschillende (historische) functies. De singelrand wordt over de hele lengte verbonden, zodat een wandelrondje Singelpark ontstaat en het gebied als één park te beleven is. Om dit te bereiken worden bruggen aangelegd, stukken groener gemaakt en worden bestaand groen en de parkstructuur verbeterd.

De Vrienden van het Singelpark zetten zich met overtuiging in voor kunst en cultuur in het park. In 2020 werd een curator aangesteld en een eerste tentoonstelling georganiseerd. De ambitie is om de komende drie jaar steeds op zes markante plekken aan het Singelparkroute, tijdelijke kunstwerken van een hoog kwaliteitsniveau en artistieke betekenis, te realiseren. De Singelpark Triënnale van Europa met als titel ‘Welkom in Leiden’, heeft als centrale vraag wat het betekent om een (fysieke) grens te ervaren of te hebben.

Het gaat in totaal om zes beelden en zes kunstenaars, waarvan drie werken in opdracht worden gemaakt. Het Lucas van Leyden Fonds draagt bij aan één van de kunstwerken in opdracht. Zodra meer informatie over het werk in kwestie bekend is zal dit hier verschijnen.

Maker: Gemeente Leiden

Locatie: De Leidse singels

Jaar plaatsing: 2013

Materiaal: Verschillende installaties in een ring om het centrum.

Type: Geïntegreerde kunst

Doe een aanvraag